Цікава фізика
Четвер, 28.03.2024, 22:05
Вітаю Вас, Гість
Головна Реєстрація RSS
Головна » 2013 » Січень » 27 » Концепт міжзоряного корабля, що приводиться в дію антиматерією
22:43
Концепт міжзоряного корабля, що приводиться в дію антиматерією
Концепт міжзоряного корабля, що приводиться в дію антиматерією

Для того, щоб послати космічний корабель у глибини космосу і досягти мети польоту за прийнятну кількість часу, скажімо, за час життя одного покоління людей, людству потрібні зовсім нові способи зрушити з місця вищезгаданий космічний корабель. І таким способом може стати використання надпотужного лазера, що працює від сонячних батарей, який зможе виробляти антиматерію-паливо практично з нічого, з квантових осциляцій вакууму.
Сама думка створення чогось матеріального з порожнечі здається вельми неправдоподібною, але такі експерименти вже були успішно проведені в лабораторних умовах. В минулому році був проведений експеримент, в якому використовувалося вібруюче дзеркало, що перетворює "віртуальні" фотони мікрохвильового випромінювання в реальні фотони світла, по суті створюючи реальні частки з нічого, з чистої енергії. Такі методи працюють завдяки тому, що на квантовому рівні вакуум не є абсолютною порожнечею. Він є "морем" віртуальних частинок, які постійно коливаються з віртуального в реальний стан і навпаки, саме цей процес називається квантовими осциляціями вакууму.
Маючи в своєму розпорядженні деяку кількість енергії і використовуючи деякі принципи квантової механіки, можна змусити деякі з квантових частинок вакууму залишитися в реальному вигляді тривалий час, достатній для того, щоб використовувати ці частинки і античастинки в якості палива космічного корабля. Саме ця ідея лежить в основі проекту космічного корабля VARIES (Vacuum to Antimatter-Rocket Interstellar Explorer System).
Концепт міжзоряного корабля, що приводиться в дію антиматерією
Поки ідея космічного корабля VARIES є всього лише сміливою ідеєю "міжзоряного транспортного засобу, що приводиться в дію антиматерією". Унікальною частиною цієї ідеї є ідея отримання антиречовини з вакууму. Космічний корабель VARIES обладнується величезною кількістю сонячних батарей, які мають сумарну площу в сотні квадратних кілометрів. Для того, щоб заправити пальним баки корабля, VARIES "паркується" неподалік від будь-якої зірки і розгортає панелі сонячних батарей.
Енергія від сонячних батарей, що накопичується в спеціальних суперконденсаторних батареях, приводить в дію жахливо потужний лазер, промінь якого "розбиває простір-час вщент", що призводить до спонтанного виникнення матерії і антиматерії (протонів і антипротонів). Збираючи вироблювану антиматерію в пастки, корабель перебуває біля зірки до тих пір, поки кількості палива не буде достатньо для перельоту до наступної зірку або до місця призначення.
Таким чином, поки космічний корабель VARIES зможе дістатися до околиць будь-якої зручної зірки, в його розпорядженні завжди буде матися необмежений запас найефективнішого з енергетичної точки зору палива.
Всі ідеї, які лежать в основі проекту VARIES є зараз тільки науковою фантастикою. Людство поки що не в змозі виготовити лазер, промінь якого буде здатний виробляти речовину і антиречовину з вакууму. За розрахунками, зробленими вченими, потужність лазера повинна становити 5x10^29 Ватт на квадратний сантиметр, і це настільки більше наших поточних можливостей, що про реалізацію такого можна забути в найближчому осяжному майбутньому.
Переглядів: 1158 | Додав: ІванВолодимирович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]