Цікава фізика
П`ятниця, 19.04.2024, 20:38
Вітаю Вас, Гість
Головна Реєстрація RSS
Головна » 2013 » Березень » 8 » Вчені планують створити бездротову систему живлення електроприладів
17:25
Вчені планують створити бездротову систему живлення електроприладів
http://cikave.org.ua/wp-content/uploads/2012/02/110328145026_batteries_304x171_bbc_nocredit.jpg
Дослідники, що представляють Університет Бедфордширу займаються розробкою нової технології живлення струмом електричних приладів. За словами професора Бена Аллена, його система використовується як джерело енергії радіохвилі.

Винахідники підкреслюють, що їх система далеко не перша в своєму роді, але вони впевнені в тому, що вже в найближчому майбутньому вона зможе витіснити звичайні батарейки з широкого вжитку, завдяки деяким маленьким винаходам.

Буквально кілька днів тому представники цього університету вже подали необхідні документи для отримання патенту, щоб забезпечити собі права на ексклюзивну технологію.

В основі системи, що була створена професором Аллен та його колегами Тагімом Ажмал і Девідом Жазані, – хвилі середніх частот, які замінюють звичайні батарейки у маленьких побутових приладах на зразок дистанційних пультів чи годинників.

Технологія, яка була розроблена в ході одного з університетських досліджень зі «збору енергії», використовує так би мовити «зайву» енергію радіохвиль.

За словами професора Аллен, як відомо, радіохвилі володіють енергією, а це означає, що теоретично їх можна використовувати в якості джерела енергії.

Професор підкреслив, що дослідження, направлені на збір енергії, яка лише починає розвиватися, в найближчому майбутньому допоможуть зменшити залежність людей від звичайних батарейок.


Переглядів: 1283 | Додав: ІванВолодимирович | Теги: бездротова система живлення, фізика | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]