Цікава фізика
Вівторок, 21.11.2017, 00:09
Вітаю Вас, Гість
Головна Реєстрація RSS
Головна » Статті » Астрономія » Тести з астрономії та відповіді

ТЕМА 1. ПРЕДМЕТ АСТРОНОМІЇ. ЇЇ РОЗВИТОК І ЗНАЧЕННЯ В ЖИТТІ СУСПІЛЬСТВА. КОРОТКИЙ ОГЛЯД ОБ’ЄКТІВ ДОСЛІДЖЕННЯ В АСТРОНОМІЇ.

Тести з теми "Що вивчає астрономія?"

§1 (М.П.Пришляк)

1.1. Слово «комета» в перекладі з грецької мови означає:
А. Мандрівна зоря.
Б. Холодне тіло.
В. Хвостата зоря.
Г. Волохата зоря.
Д. Льодова зоря.
Відповідь. Г.
1.2. Скільки великих планет обертається навколо Сонця?
А. 5.
Б. 7.
В. 8.
Г. 9.
Д. 10.
Відповідь. В.
1.3. Туманність Андромеди складається з:
А. Газу.
Б. Пилу
В. Зір.
Г. Планет.
Д. Комет.
Відповідь. А; Б; В; Г; Д.
1.4. Астрономічними одиницями вимірюються:
А. Маса планет.
Б. Відстань до планет.
В. Відстань до зір.
Г. Розміри зір.
Д. Відстань до комет.
Відповідь. Б; Д.
1.5. У центрі геліоцентричної системи світу знаходиться:
А. Гелій.
Б. Земля.
В. Сонце.
Г. Марс.
Д. Галактика.
Відповідь. В.
1.6. На якій відстані від нас знаходиться одна з найближчих до Землі галактик, яку можна побачити в Україні неозброєним оком?
А. 100 св. р.
Б. 20 000 св. р.
В. 300 000 св. р.
Г. 2 млн. св. р.
Д. 10 млн св. р.
Відповідь. Г.
1.7. Г. Галілей відкрив:
А. Планету Уран.
Б. Супутники Юпітера.
В. Фази Венери.
Г. Плями на Сонці.
Д. Гори на Місяці.
Відповідь. Б; В; Д.
1.8. Що вивчають астрономи за допомогою спектрів?
А. Хімічний склад планетних атмосфер.
Б. Температуру зір.
В. Магнітні поля на Сонці.
Г. Швидкість галактик.
Д. Масу планет.
Відповідь. А; Б; В; Г.
1.9. Скільки зір можна побачити одночасно на небі неозброєним оком?
А. 100 000.
Б. 10 000.
В. 6000.
Г. 3000.
Д. 500.
Відповідь. Г.
1.10. Що астрономи розуміють під словом «Всесвіт»?
А. Нашу Галактику.
Б. Усе, що ми бачимо в космосі за допомогою найбільших телескопів.
В. Зорі, галактики, ту¬манності, пульсари, квазари та чорні діри.
Г. Усі космічні тіла, що знаходяться за межами нашої планети.
Д. Усе суще, що знаходиться на Землі й за її межами.
Відповідь. Д.
Категорія: Тести з астрономії та відповіді | Додав: ІванВолодимирович (09.02.2015)
Переглядів: 1855 | Рейтинг: 3.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]