Цікава фізика
Четвер, 25.04.2024, 10:30
Вітаю Вас, Гість
Головна Реєстрація RSS
Головна » 2013 » Січень » 23 » Європейське космічне агентство погодилося розглянути ідеї щодо захисту планети від астероїдів
20:42
Європейське космічне агентство погодилося розглянути ідеї щодо захисту планети від астероїдів
Офіційні представники Європейського космічного агентства (ESA) заявили в рамках проекту під назвою «AIDA» про свою готовність розглянути пропозиції та ідеї, що безпосередньо стосуються захисту нашої Землі від таких потенційно небезпечних космічних об’єктів як астероїди.
Проект «AIDA» (повна оригінальна назва «Asteroid Impact and Deflection») включає в себе дві самостійні місії. Одна з них передбачає конструювання сучасного космічного корабля, за допомогою якого можна було б відбити потенційно небезпечний астероїд. Ця місія покладена на спеціальну групу ESA і співробітників лабораторії прикладної фізики Джона Хопкінса, США. У свою чергу, друга місія передбачає створення зонда, за допомогою якого можна буде проводити необхідні спостереження за бінарним астероїдом до і після зіткнення.

Керівники проекту мають надію на те, що залучення до нього вчених, які представляють інші світові університети, в кінцевому результаті дозволить набагато швидше отримати технологію зі спрямованої зміни траєкторії небезпечних космічних об’єктів.
Переглядів: 686 | Додав: ІванВолодимирович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]